KUŞOĞLU'NUN KUŞLARI YANLIŞ HABER VERMİŞ”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun ATO ve TOBB Seçimlerine ilişkin iddialarının bilgisizlikten ve yanlış yönlendirilmekten kaynaklandığını söyleyerek, Bilgi sahibi olmadan iddiada bulunmak milletin

Gündem 1.08.2013 17:34:56 0
 KUŞOĞLU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun ATO ve TOBB Seçimlerine ilişkin iddialarının bilgisizlikten ve yanlış yönlendirilmekten kaynaklandığını söyleyerek, “Bilgi sahibi olmadan iddiada bulunmak milletin vekili kimliğini taşıyan kişiye yakışmamaktadır.” dedi. 

 

ATO Başkanı Salih Bezci, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun ATO ve TOBB Seçimlerinin hukuksuz olduğunu öne sürdüğü sözlerine yönelik bir açıklama yaptı. ATO’da 4 Mayıs’ta başlayan seçimlerden bu yana, seçim sonuçlarını içlerine sindiremeyenlerin kişisel hırslarına yenik düşerek asılsız iddialar ortaya attığını ve bu iddiaları da insanlara seslendirdiğini belirten Bezci, “Sayın Kuşoğlu’nun iddiaları bilgisizlikten ve yanlış yönlendirilmekten kaynaklanıyor. Kuşoğlu’nun kuşları yanlış haber vermiş. Bunda bir sakınca yok ancak milletin vekilliği mertebesine seçilen bir kişinin bu iddiaları araştırmadan dillendirmesi, bilgi sahibi olmadan iddiada bulunması o kimliğe yakışmamaktadır” dedi.

 

ATO üyeliğine, Kuşoğlu’nun iddiasının aksine temsil ve ilzama yetkili şirketten seçildiğini, yıllardan beridir de sistemin aynı şekilde işlediğini kaydeden Bezci,  ATO seçimlerinin hukuka uygun şekilde ve demokratik ortamda yapıldığını kaydetti. Bezci sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“ATO seçimlerinin ardından 8 komite seçimleri konusunda Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunulduğunu ve 6’sının reddedildi. Bir komite seçimi tekrarlandı, seçilen kişiler yeniden seçildi. Sayın Kuşoğlu’nun iddia ettiği “Bankacıların oy kullanması” konusu da hali hazırda Yüksek Seçim Kurulu’nun gündemindedir. Sayın Kuşoğlu’nun yanlış bilgilendirilme sonucu yaptığı açıklamaları aynı zamanda yargıyı yönlendirme anlamına gelmektedir. Bu durum sayın milletvekilinin ya bilgisiz ya da taraflı olduğunu ortaya koymaktadır ki, seçmen olarak bundan ancak üzüntü duyarım. ATO seçimleri, aynen milletvekilliği seçimi gibi seçim kurulları denetiminde hakim gözetiminde yapılmaktadır. Demokratik ortamda gerçekleşen ATO seçimleri de tümüyle hukuka uygun niteliktedir” dedi.



ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88